Het PRRT Behandelcentrum Rotterdam is het internationaal hoog aangeschreven behandel- en kenniscentrum voor PRRT (Peptide Receptor Radionuclide Therapie). De afdelingen Interne geneeskunde en Radiologie en Nucleaire geneeskunde werken hierbij zeer nauw samen. Wij richten ons op de verlenging en verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met neuro-endocriene tumoren (NET).

 

PRRT Behandelcentrum Rotterdam bevindt zich op de afdeling Nucleaire Therapie
van het Erasmus MC.

 

Wanneer NET is geconstateerd, is het van groot belang om naar een specialist te gaan die veel ervaring heeft en veel patiënten met NET behandelt. Sinds wij in 2000 deze behandeling ontwikkeld hebben, zijn er al meer dan 1700 patiënten uit binnen- en buitenland met positieve resultaten behandeld in het PRRT Behandelcentrum Rotterdam. Nog steeds behandelen we jaarlijks ±100 patiënten met vaak goed resultaat.

PRRT Behandelcentrum Rotterdam is een van de eerste Centers of Excellence in de wereld waar PRRT wordt toegepast. Het team van PRRT Behandelcentrum Rotterdam blijft zich inzetten om de kwaliteit van leven van patiënten met NET te verbeteren.

 

Lees meer over :