Een bezoek aan een ziekenhuis, polikliniek of verpleegafdeling kan veel vragen oproepen. Voor zowel patiënten als hun familie. We proberen de meeste vragen voor u te beantwoorden, zodat u goed geïnformeerd en met vertrouwen een bezoek brengt aan het PRRT Behandelcentrum Rotterdam. Mocht u het antwoord niet direct kunnen vinden, kijk dan ook nog even bij veelgestelde vragen.

 

Dankzij het radioactief gemerkte eiwit Lutetium-177-Octreotaat kan de tumor met precisie worden behandeld.

 

In het PRRT Behandelcentrum Rotterdam worden patiënten behandeld met zeldzame vormen van kanker. Tijdens de PRRT behandeling wordt het radioactief gemerkte eiwit Lutetium-177-Octreotaat toegediend. Hierdoor is het mogelijk om neuroendocriene tumoren en andere bepaalde vormen van kanker met precisie te behandelen.

Resultaten en bijwerkingen PRRT

Per jaar behandelt PRRT Behandelcentrum Rotterdam ±100 patiënten. Zo’n 80% van patiënten reageert positief op de behandeling. Er zijn sterke aanwijzingen dat patiënten die met dit Lutetium-177-Octreotaat zijn behandeld gemiddeld langer leven en een betere kwaliteit van leven ervaren. Hoewel we er alles aan doen om het te voorkomen, is het mogelijk dat er gedurende korte tijd bijwerkingen optreden, zoals misselijkheid, vermoeidheid en overgeven.

 

Vind hier een schematische weergave van de behandeling.

Radioactieve straling bij PRRT

Bij de behandeling van neuroendocriene tumoren (NET) wordt gebruik gemaakt van straling. Straling is overal om ons heen. In de bodem, in muren van woningen, in ons voedsel en in het lichaam zelf. Dit heet natuurlijke straling. Daarnaast is er kunstmatige straling die voor uiteenlopende toepassingen gebruikt wordt. De behandeling met radioactief lutetium is zo’n kunstmatige straling.

 

Dat er gewerkt wordt met radioactieve straling heeft effect op de opname, het ontvangen van bezoek en op de leefregels na therapie.

PRRT Behandelcentrum Rotterdam

PRRT Behandelcentrum Rotterdam is het internationaal hoog aangeschreven behandel- en kenniscentrum voor PRRT. Wij richten ons op de verlenging en verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met neuroendocriene tumoren.

 

PRRT Behandelcentrum Rotterdam is een van de weinige Centers of Excellence in de wereld waar PRRT wordt toegepast. Sinds 2000 zijn er al meer dan 1700 patiënten uit binnen- en buitenland met vaak positieve resultaten behandeld. Het team blijft zich inzetten om de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Het PRRT Behandelcentrum Rotterdam is voor zowel nationale als internationale gasten goed bereikbaar.

Informatie voor verwijzer/ specialist

Informatie voor de specialist die een patiënt wil doorverwijzen, of voor een patiënt die zelf zijn eigen informatie aanlevert, is te vinden op een apart gedeelte van de website. Ga naar verwijzer voor informatie over onder andere criteria, medicatie en contactgegevens voor verwijzers.