PRRT Behandelcentrum Rotterdam is het internationaal hoog aangeschreven behandel- en kenniscentrum voor PRRT (Peptide Receptor Radionuclide Therapie). Wij richten ons op de verlenging en verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met neuroendocriene tumoren. Ook specialisten vinden hier specialistische kennis en informatie. Lees meer over het behandelcentrum.

PRRT behandeling

Een patiënt met een neuroendocriene tumor (NET) heeft een zeldzame vorm van kanker. In ons centrum vindt behandeling plaats door toediening van het radioactief gemerkt eiwit lutetium-octreotaat. Zo is het mogelijk om deze tumoren met precisie te behandelen. Dankzij deze gerichte behandelwijze ervaart men vaak al snel een vermindering van de symptomen waardoor de kwaliteit van leven verbetert.

 

Om in aanmerking te komen voor de Peptide Receptor Radionuclide Therapie dient de patiënt te voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden. Het eindresultaat van de behandeling is mede afhankelijk van de opname van het radioactieve eiwit via de receptoren op de NET. Lees meer over PRRT behandeling.

 

Peptide Receptor Radionuclide Therapie is in het PRRT Behandelcentrum Rotterdam ontwikkeld en ons behandelcentrum is nu nog steeds een van de weinige Centers of Excellence in de wereld waar deze patiëntvriendelijke behandeling wordt toegepast. We zijn trots dat we sinds 2000 al meer dan 1700 patiënten uit binnen- en buitenland, vaak met goede resultaten, hebben kunnen behandelen. Het team van PRRT Behandelcentrum Rotterdam blijft zich inzetten om de kwaliteit van leven van patiënten met NET te verbeteren.

Verbeteren van kwaliteit van leven

PRRT Behandelcentrum Rotterdam heeft zichzelf ten doel gesteld nationaal en internationaal erkend te blijven als zeer professioneel en patiëntvriendelijk behandelcentrum voor PRRT behandeling. Zowel patiënt als specialist kan bij ons terecht voor vragen en recente kennis over deze behandeling.