Sluiten
Drs. Wouter A. van der Zwan, MSc
Wouter A. van der Zwan is als arts, promovendus / MD werkzaam op de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Erasmus MC, Rotterdam. Hij verkreeg zijn artsentitel aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum in 2012. Naast zijn opleiding Geneeskunde volgde hij aan dezelfde faculteit 2 jaar lang de Research Master in Neuroscience. Dit heeft geleid tot 2 co-auteurschappen en op basis van zijn master thesis, met als onderwerp intracellulair transport in zenuwcellen. In 2010 is hij afgestudeerd als Master of Science in de Neuroscience. Binnen het PRRT-team is hij nauw betrokken bij de klinische zorg van NET-patiënten die therapie ondergaan met PRRT en volgt hij een promotie traject met als doel het schrijven van een proefschrift en hierop te promoveren.
Wat maakt je functie leuk of uitdagend?
De uitdaging vind ik in het informeren van u als patiënt. Op het moment dat u mijn spreekkamer verlaat na ons eerste gesprek met uitleg over behandeling met PRRT is mijn doel dat u weet wat wij voor therapie geven. En dat u weet wat u als patiënt kunt verwachten gedurende de periode dat wij u behandelen met PRRT.

Wanneer ga jij met een trots gevoel naar huis?
Het geeft mij een trots gevoel als gedurende uw opname voor de toediening van de PRRT alle aspecten samen komen, van uw initiële verwijzing tot het moment dat het flesje met radioactief Lutetium leeg is en u de volgende dag met ontslag gaat. Zo wordt de PRRT in de vroege ochtend voor u bereid door onze collega’s van het analisten-team, zijn de artsen en verpleegkundigen verantwoordelijk voor de toediening van de PRRT en wordt de volgende dag een post-therapie scan gemaakt door onze collega’s medisch nucleair werkers. Dit alles maakt dat ik aan het einde van de dag trots ben om deel van dit team te mogen zijn.

Wat maakt PRRT Behandelcentrum bijzonder?
Wat ik bijzonder vind aan het PRRT Behandelcentrum Rotterdam is dat de oorsprong van behandeling met PRRT zich alhier bij ons bevindt. Door de inzet van het wetenschappelijke team van de prekliniek en de medische staf uit de kliniek heeft PRRT kunnen evolueren van een concept tot een behandeling die daadwerkelijk wordt toegepast in patiënten aangedaan door een neuro-endocriene tumor.