Sluiten
Daniëlle Verwaal van Opijnen
Daniëlle Verwaal maakt sinds 2003 deel uit van het PRRT-research team. Zij rondde haar verpleegkundige opleiding af in 1990. Na een aantal jaar te hebben gewerkt op een chirurgische afdeling, waar zij patiënten met borstkanker begeleidde, mistte zij als verpleegkundige de kennis voor de psychische en sociale aspecten van de patiëntenzorg. Zij volgde de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en was een aantal jaar werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Zij zorgt ervoor, dat alle processen voor zowel de therapie als de follow-up goed worden gecoördineerd. Tevens volgde zij een scholing aan de Hoge School Rotterdam voor praktijkopleider. Binnen het PRRT-research team is zij al vele jaren nauw betrokken bij de patiëntenzorg en onderhoudt zij contacten met de patiëntenvereniging, Stichting NET-groep.
Wat maakt je functie leuk of uitdagend?
Ik vind mijn functie uitdagend, aangezien deze functie zo veelzijdig is. Het vergt een grote mate van zelfstandigheid, doet een beroep op je oplossend vermogen en creativiteit om ernaar te streven de patiëntenzorg met al zijn facetten te stroomlijnen en te verbeteren.

Wanneer ga je met een trots gevoel naar huis?
Ik ga met een trots gevoel naar huis, als we met het gehele team de patiënten optimale zorg/ begeleiding hebben geleverd. De patiënten moeten zich veilig voelen en met hun vragen en onzekerheden bij ons terecht kunnen.

Wat maakt PRRT Behandelcentrum bijzonder?
Ik vind het PRRT Behandelcentrum Rotterdam bijzonder, aangezien wij wekelijks patiënten behandelen uit heel de wereld en deel uit maken van het Center of Excellence. We beschikken over een groot aantal patiënten, die al geruime tijd in de follow-up verblijven en dat maakt het contact met deze patiënten erg bijzonder.