Sluiten
Profile Details

Jaap Teunissen studeerde af in de biomedische wetenschappen en in de geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2008 promoveerde hij op het onderwerp ” Endocriene tumoren – Doelgerichte moleculaire straling. Peptide Receptor Radionuclide Therapie (PRRT) met Lutetium-octreotaat.”
Sinds 2009 werkt hij als Nucleair Geneeskundige op de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Erasmus MC. Hij is betrokken bij de Nucleair Geneeskundige diagnostiek en bij de radionucliden therapie (o.a. therapie met radioactief jodium bij schildklierpatiënten en PRRT). Zijn wetenschappelijke interesse gaat vooral uit naar beeldvorming en therapie bij patiënten met endocriene tumoren.
Hij is (co)auteur van meer dan 25 wetenschappelijke publicaties. Daarnaast is Jaap Teunissen actief betrokken bij o.a. de multidisciplinaire tumorwerkgroep endocriene tumoren en het Schildkliercentrum Rotterdam. Verder werkte hij mee aan de totstandkoming van de landelijke Richtlijn Neuroendocriene tumoren van de tractus digestivus. Sinds 2011 is hij lid van de Raad van Advies van de Stichting NET-groep.

Social Profiles
Account Details
Timeline