Sluiten
Lucinda Tel
Verpleegkundige
Lucinda Tel is in 2013 begonnen bij het PRRT Behandelcentrum Rotterdam als verpleegkundige. Daarvoor studeerde zij voor de opleiding verpleegkundige en heeft in meerdere ziekenhuizen stage gelopen. Na haar diplomering maakte ze de keuze om in het Erasmus MC aan het werk te gaan. De afdeling Nucleaire Geneeskunde kreeg toen mijn voorkeur. Nu 1 jaar verder voer ik dit werk met veel plezier uit op deze afdeling.
Wat maakt je functie leuk of uitdagend?
Ik vind mijn werk leuk omdat er mensen vanuit heel Nederland naar ons toe komen en de rest van de wereld. Wat mijn werk ook leuk maakt is dat je de patiënten meerdere malen terugziet. Wanneer ga jij met een trots gevoel naar huis?
Ik ga met een trots gevoel naar huis als de patiënt ondanks het ziektebeeld na de therapie tegen je zegt dat dat hij/zij tevreden is met de zorg die ik heb verleend. Het maakt mij ook trots als er een dankbare lach op hun gezicht verschijnt. Zo ook als de patiënten tussentijds terugkomen en ik dan te horen krijg dat zij lichamelijk na de therapie er weer beter voor staan dan voor de therapie.

Wat maakt PRRT Behandelcentrum bijzonder?
Het werk wat ik in het PRRT Behandelcentrum Rotterdam verricht vind ik erg bijzonder. Dit mede vanwege ons specialisme (Lutetium therapie). Dit werk komt niet voor in andere ziekenhuizen in Nederland. Ook waren we lange tijd de enige ter wereld die deze behandeling gaf.