Sluiten
Drs. Boen L.R. Kam
Nucleair geneeskundige
Boen Kam studeerde af in de geneeskunde aan de Erasmus universiteit Rotterdam in 2000. In het Erasmus MC volgde hij zijn opleiding tot Nucleair Geneeskundige.Sinds 2005 werkt hij als nucleair geneeskundige op de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Erasmus MC. Hij is betrokken bij de Nucleair Geneeskundige diagnostiek en bij de radionucliden therapie (o.a. therapie met PRRT). Zijn wetenschappelijke interesse gaat vooral uit naar therapie bij patiënten met endocriene tumoren.
Wat maakt je functie leuk of uitdagend?
Elke patiënt, hoewel zij allen een neuro-endocriene tumor hebben, heeft weer andere ziekteverschijnselen. Hun wensen en verwachtingen zijn daarom verschillend. De grootste uitdaging vind ik dan ook die individuele zorg te geven, zodat ze zo goed mogelijk door de behandelingen kunnen komen. Ook het werken voor buitenlandse patiënten, die speciaal voor deze behandeling naar Nederland komen, geeft mijn werk een extra dimensie.

Wanneer ga jij met een trots gevoel naar huis?
Altijd, maar met extra trots op de dag dat patiënten behandeld zijn met Lu-177-octreotaat. Niet alleen de patiënten, maar ook hun familieleden kijken met extra spanning naar deze therapiedagen. Het geeft me veel voldoening om hen zoveel mogelijk gerust te stellen en uit te leggen wat er gaat gebeuren.

Wat maakt PRRT Behandelcentrum bijzonder?
In 2000 kwam ik werken op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Al snel was ik betrokken bij de behandeling van patiënten met PRRT, eerst met de 1e twee generaties PRRT, maar al snel met het huidige Lu-177-octreotaat. In deze periode is het PRRT Behandelcentrum Rotterdam ontstaan die niet alleen Nederlandse maar ook buitenlandse patiënten behandelt. Ook de nauwe samenwerking met andere medische specialisten, niet alleen van binnen het Erasmus MC maar vooral ook van andere ziekenhuizen, maakt ons PRRT behandelcentrum uniek.