Sluiten
Drs. Hendrik Bergsma
Arts, promovendus
Hendrik Bergsma werkt als arts, promovendus / MD bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Erasmus MC. Hij studeerde af in de Technische Natuurkunde aan de Rijks Universiteit van Groningen en zijn studie Medicijnen voltooide hij in 2011 aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Na het behalen van zijn artsentitel, werkt hij sinds 2011 bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde als arts bij radionuclide therapie ( met 177Lutetium-octreotaat) en combineert dit met wetenschappelijk onderzoek. Zijn huidig onderzoek gaat onder andere over de bijwerkingen van radionuclide therapie met 177-Lutetium-octreotaat en voorspellende factoren hierbij. In de toekomst wil hij zich graag verder bekwamen in de beeldvormende vakken van de Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.
Wat maakt je functie leuk of uitdagend?
In mijn huidige functie heb ik de mogelijkheid om kliniek en onderzoek te combineren. Hierdoor kan ik de wetenschappelijke kennis direct toepassen en met een klinische blik artikelen lezen/schrijven. Daarnaast komen er in de Nucleaire Geneeskunde verschillende vakgebieden samen, wat het werk afwisselend maakt.

Wanneer ga jij met een trots gevoel naar huis?
Het geeft me een goed gevoel als ik het resultaat bekijk van onze PRRT therapie. Soms tref ik patiënten die PRRT hebben gehad, het is goed om te zien dat de tumor lange tijd onder controle is en dat patiënten zich beter voelen door onze therapie.

Wat maakt PRRT Behandelcentrum bijzonder?
Op onze nucleaire geneeskunde afdeling is de PRRT met 177Lu-octreotaat ontdekt. Om deze reden is er veel kennis omtrent de behandeling en het verloop van ziekte, zowel op korte als lange termijn. Hierdoor is dit voor mij een bijzondere plek waar ik veel ik leren.