Waarschijnlijk is er recent bij u, of een patiënt van u, NET geconstateerd. NET is zeldzaam en ook is elke NET weer anders. Zelfs zo zeldzaam dat een huisarts gemiddeld slechts 1 á 2 patiënten met deze vorm van kanker in zijn carrière ziet.

 

Voor een PRRT behandeling met positief resultaat is het belangrijk dat u bij een specialist terecht komt
die veel ervaring en specialistische kennis heeft.

 

PRRT Behandelcentrum Rotterdam is internationaal geaccrediteerd door de internationale vereniging van specialisten op het gebied van neuro-endcriene tumoren ENETS. Wij behandelen per jaar ±100 patiënten met positieve resultaten.

 

Voor een visueel overzicht van de verschillende stappen tot na de behandeling bekijkt u de volgende schematische weergaven:

 Infographic-1-Van-diagnose-tot-intake Infographic-2-Intake-&-behandeling

Ga naar benodigde informatie t.b.v. de behandeling.
Of ga direct naar de contactpagina voor verwijzers.

Voorwaarden behandeling PRRT

Patiënten met zogenaamde somatostatine receptor-positieve tumoren kunnen in principe behandeld worden met PRRT. Meestal zijn dat patiënten met een neuro-endocriene tumor (NET). De meeste patiënten hebben een NET van de dunne darm (carcinoïd) of van het pancreas (alvleesklier).

 

Met PRRT worden voornamelijk graad 1 en 2 (d.w.z. relatief langzaam groeiende) tumoren behandeld. Graad 3 tumoren worden in de regel behandeld met chemotherapie. Lees meer over de behandeling of meer over de verschillende gradaties van NET.

Indicaties voor starten PRRT

In veel gevallen is bij patiënten met NET een afwachtend beleid gerechtvaardigd. De indicaties voor het starten van PRRT zijn onder andere ziekteprogressie, hoge tumorload en symptomatologie die medicamenteus onbeheersbaar is. In sommige gevallen van inoperabele pancreas NET kan PRRT neoadjuvant toegepast worden, in de hoop dat een tumorverkleining door PRRT chirurgie alsnog mogelijk maakt.

 

Vind meer informatie over: